blog
July 6, 2022

Energieopslag Van Lithium-Ionbatterijen En Opkomende Risico’s Voor Bedrijven

De groeiende vraag naar lithium-ionbatterij-energieopslagsystemen (BESS) is te danken aan de voordelen die ze consumenten bieden, zoals tijdverschuiving, verbeterde stroomkwaliteit, beter gebruik van het netwerknet en noodstroomvoorziening. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) is het segment voor energieopslag van lithium-ionbatterijen het snelst groeiende segment van oplaadbare batterijen ter wereld en zal het naar verwachting het grootste deel van de groei van de energieopslag uitmaken in de markten voor stationaire, transport- en consumentenelektronica. in de komende 10 jaar

Wat is een BESS?

Een BESS is een oplaadbaar batterijsysteem dat energie opslaat die is opgewekt door het elektriciteitsnet of hernieuwbare energiebronnen voor gebruik op een later tijdstip wanneer dat nodig is. Veel batterijtypes kunnen worden gebruikt voor een BESS, maar eind 2019 werd meer dan 90% van de grootschalige batterijopslagcapaciteit in de Verenigde Staten geleverd door lithium-ionbatterijen.2

Lithium-ion BESS wordt vaak gebruikt in combinatie met zonnepanelen en windparken door organisaties van alle soorten en maten, van energiebedrijven en grote datacenters tot winkellocaties, kantoren en scholen. Woonhuizen kunnen een BESS gebruiken om energie op te slaan van op het dak gemonteerde zonnepanelen of noodstroom van het net.

Hoewel deze systemen meerdere voordelen bieden, kunnen ze aanzienlijke gevaren opleveren wanneer zich onverwachte gebeurtenissen voordoen. Het hebben van een plan om de risico’s aan te pakken is een belangrijke overweging bij het toevoegen van een BESS aan uw elektrische systeem thuis of op uw bedrijf.

Lithium-ionbatterijtechnologie

Lithium-ion aangedreven BESS is misschien wel de belangrijkste technologische vooruitgang in de arena voor energieopslag vanwege de hoge energiedichtheid, verbeterde efficiëntie en diepe ontladingscyclus.

Naarmate de technologie breder wordt gebruikt, zijn de kosten van lithium-ionbatterijen aanzienlijk gedaald, wat heeft bijgedragen aan de toegenomen inzet. Verwacht wordt dat lithium-iontechnologie de marktvraag naar BESS in de Verenigde Staten en wereldwijd zal blijven stimuleren.